המאכלים שאסור לפספס בברצלונה

ברצלונה לא נחשבת לבירה קולינרית עולמית. היא לא פריז וגם לא ניו יורק. יש אנשים שמגיעים לעיר ושומעים קודם לכן סיפורים על אוכל "בעייתי", שמצריך התבססות על רשתות בינלאומיות של מזון מהיר או סופרמרקטים. בפועל רוב האנשים יכולים להסתדר ואפילו מעבר לכך. גישה שלנו היא שאם עושים "שיעורי בית" ויודעים מה כדאי לאכול בברצלונה, אפשר למצוא מטעמים ואפילו תרבות אוכל עשירה. אז מהם מאכלי החובה של ברצלונה?

אוכל כתרבות: שוק לה בוקריה והטאפאס בר

אי אפשר לדבר על אוכל בברצלונה ולא להתייחס לתרבות האכילה הקטלאנית, שדומה בחלקה לתרבות הספרדית אבל גם כוללת כמה אלמנטים ייחודיים. בברצלונה, כמו בספרד, נהוגה ההגשה של מנות טאפאס במסעדות, בפאבים וכדומה. טאפאסים – מנות קטנות מכל הסוגים (דגים, בשרים, נקניקים, פירות, גבינות וכדומה) – מוגשים בדרך כלל עם כוס יין או בירה איכותית. ביקור בטאפאס בר או במסעדה המציעה תפריט טאפאסים עשיר הוא במידה רבה צעד תרבותי, שמתחבר לסצנת האוכל אבל גם הבילויים של המקומיים. תבלינים אוכל ברצלונה

בברצלונה יש מספר מקומות מובהקים שמושכים אליהם את חובבי האוכל. שוק לה בוקריה (La Boqueria) הוא אחד משווקי האוכל המומלצים והמתוירים בעולם. השוק העתיק הזה, שהתחיל את פעילותו עוד במאה ה-19, מציע מגוון אינסופי של טעמים: פירות אקזוטיים, תבלינים, מאפים, דגים, בשרים, ממתקים, גבינות ועוד. החוויה של שוק לה בוקריה פועלת על כל החושים. גם אם לא תמיד האוכל זול, הוא טרי תמיד, מפתה וטעים. רצוי להתנסות בכמה טעימות או ברכישה של מזכרות קולינריות לישראל.ּ

המאכלים המזוהים עם המטבח הקטלני

תפריטי המסעדות בברצלונה כוללים מנות שלא בהכרח מוכרות עבור הסועד הישראלי הממוצע. חלק מהן מציעות מאחורי השם מאכל מפתה, בעוד אחרות עשויות להיראות לכם "מוזרות מדי". אם אתם רואים בתפריט את המילה "אקסליוואדה", דעו לכם שמדובר בבשר ארנבת המוגש עם חצילים, פלפלים על הגריל ואורז. עוד נפוצה בברצלונה מנת ה"טורטייה דה פטטה", שהיא למעשה חביתה של תפוחי אדמה. עגבניות מהוות חלק חשוב אחר בתפריט. לחם עם עגבניות (Pa amb tomaquet בקטלאנית) מוכן באמצעות שפשוף לחם בחצי עגבנייה ותיבול שלו בשמן זית ובמלח. הוא הולך מצוין עם הרבה מאכלים אחרים. מרק עגבניות קר, גספצ'ו, מתאים מאד בחום הקטלוני הלוהט.

פירות ים תופסים חזק מאד בברצלונה. תמצאו אותם בשילובים שונים. למרות שמקורה של הפאייה אינו בברצלונה – אלא באגם אלבופרה הסמוך לולנסיה – כן תמצאו את המנה, פעמים רבות עם פירות ים או בשרים (שומרי הכשרות יוכלו לחפש תמיד את הפאייה הצמחונית). למי שאין בעיה עם חזיר, תמצאו בעיר גרסאות שונות שלו – לדוגמא נקניק מירך חזיר המכונה "חמון".אוכל ברצלונה

בברצלונה אוהבים להוסיף רטבים למנות, כשלפעמים אפילו כברירת מחדל המנה תהיה כשהיא מוצפת ברוטב. הרטבים איולי ורומסקו הם הנפוצים, ואת רוב המנות הם מצליחים לשדרג. מה שכן, אם אתם חוששים או רוצים מינון קטן יותר, אתם יכולים לבקש לקבל את הרוטב בנפרד (בתקווה שהמלצרים, שדוברים פעמים רבות את השפה המקומית בלבד, יבינו אתכם).

בגזרת הקינוחים והשתייה החמה, יש בברצלונה כמה מאכלים שאנחנו ממליצים לכם לנסות. קרמה קטלאן הוא קינוח נפוץ, מעין אדפטציה מקומית ומוצלחת מאד של קרם ברולה. מעבר להזמנת המנה כקינוח תמצאו ליקרים או גלידות בטעם קרמה קטלאן. כמו ברבות  מערי ספרד האחרות גם כאן נפוצים מאפי הצ'ורוס, שיכולים להגיע עם רטבים סטנדרטיים כמו שוקולד או מייפל אבל גם עם קרם שקדים ושילובים מעניינים אחרים.

מישהו אמר סנגריה?

סנגריה ברצלונה

מי שביקר בברצלונה ולא טעם את משקה הסנגריה המקומי (Sangria), פספס חלק בלתי נפרד מתרבות השתייה והבילויים הקטלאנית. הסנגריה – פונץ' קוקטייל יין אדום, מיץ תפוזים ולעיתים פירות חתוכים אחרים – נפוץ בברצלונה כמו באזורים רבים אחרים בספרד.

תוכלו לטעום אותה בפאבים, לצד ארוחת הצהריים או כשברקע מופע פולקלור מקומי. אנחנו מניחים שבטיול ממוצע בברצלונה תעשו "לחיים" לפחות עם כוס אחת של סנגריה. רק שימו לב לא לשתות יותר מדי.